Alice Petersson

Född: 23 mars 1995
Hemort: Blomstermåla (utanför Kalmar)
Klubb: FI Kalmarsund
Grenar: Varierar rätt mycket, men häck, hopp och sprint

FIG-tränare:
Håkan Widlund

Hemortstränare:Tomas Lindén
Studerar:
Natur på Katedral

Info: Jag bor utanför Kalmar i en liten håla tillsammans med min familj, som består av en mamma, en pappa, en lillasyster och en liten katt (som hatar mig). När jag var liten höll jag på med tennis, fotboll och orientering. Det var mina fotbollstränare som fick mig att börja med friidrott, för jag fick alltid höra att jag var ”såååå” snabb. Så en vacker höstdag 2005 gick jag på min första friidrottsträning och sen dess har jag varit fast!

Meriter: Skol-SM silver i längd 2010, Skol-SM brons i 300mhäck 2010 och Skol-SM brons i 400m 2011.

Hur kom det sig att du sökte till FIG Växjö?
En av de stora anledningarna till att jag sökte FIG var att jag ville ha nära till träningen! Efter 5 års pendlande till träningen (4 mil), flera gånger i veckan, började jag tröttna rejält. Tillslut var jag knappt sugen på att åka in till träningen längre, jag hade typ ångest inför bussresorna. Men det var nog när jag upplevde den härliga stämningen på Skol-SM i Västerås, som jag bestämde mig på riktigt för att söka!

Berätta om din första tävling?
Jag var 10 år och jätteful. Kommer till och med ihåg vad jag hade för kläder, ett par röda byxor och en grön tröja. Det var inomhus i Karlskrona och jag vann längdhopp och var 1 cm från hallrekord, 4,42. Sprang 60m också. Kommer nog aldrig glömma hur glad jag var på kvällen när jag kom hem!

Bästa friidrottsminne?
Jag har väldigt många bra friidrottsminnen, men det allra bästa är såklart SKOL-SM I VÄXJÖ 2011! Har nog aldrig blivit så glad som jag blev när jag fick veta att jag kom trea (och inte fyra) med en tusendels marginal. Det är glädje det!

Bästa FIG-minne?
Skol-SM

Din sämsta insats i en tävling?
Jag försöker förtränga alla mina mindre bra insatser och bara komma ihåg de bra! Men min sämsta insats någonsin måste ha varit när jag ställde upp i en Castorama-tävling.

Värsta tävlingsförhållandena?
Snö

Musikfavoriter?
Lyssnar på nästa allt, men Coldplay är och kommer alltid vara nummer 1.

Vilket är ditt favorit tv-program?
Brukar inte ha tid till att kolla på TV, men om jag gör det är det ändå bara skitprogram, heheh

Vilket kom först? Hönan eller ägget?
Tror stenhårt på ägget!

Vad gör du om tio år?
Då har jag förmodligen rest jorden runt tusen gånger och bott utomlands också hoppas jag och upplevt en massa roliga saker. Jag ska inte ha skaffat barn än eller gift mig för det är för tidigt. Jag hoppas verkligen att jag fortfarande håller på med friidrotten på något sätt, om jag själv inte tävlar vill jag vara tränare!