Elise Malmberg

Född: 13 juli 1995
Hemort: Broby!
Klubb: Hässleholms AIS
Grenar: Mångkamp, sprint och lite annat smått och gott...

FIG-tränare:
Cai Bolö

Hemortstränare:
Studerar:
Naturvetenskap på Katedralskolan

Info: Jag bor i Broby tillsammans med pappa Rolf, mamma Birgitta, lillebror Olof och katten Missan. Jag har svårt för att sitta still och har alltid varit intresserad av sport. Förutom friidrott har jag hållit på med fotboll, simning, gymnastik, luftgevär, tennis och badminton. När jag var 9 år hade vi en friidrottstävling i skolan och jag kom hem med fullt av medaljer runt halsen. Strax därpå började jag träna friidrott och sedan dess har jag varit helt fast!

Meriter: 5:a på ungdoms-VM i mångkamp, seger i ungdomsfinnkampen på 100m, 2:a på nordiska mästerskapen i mångkamp. Sammanlagt 10 guld, 5 silver och 2 brons på IUSM och USM i grenarna: mångkamp, sprint, kort häck, längd och tresteg. 7 Skånska rekord.

Hur kom det sig att du sökte till FIG Växjö?
Jag ville slippa åka 2,5 mil för att komma till träningen, få bättre träningsmöjligheter och fler träningskompisar. Jag ville också kunna kombinera skolan och träningen på ett bra sätt. Hörde mycket gott om Växjö FIG, så jag bestämde mig för att flytta dit och satsa på det!

Berätta om din första tävling?
Det var Pallasspelen i Malmö 2005. Det var ca 50 deltagare och jag kom trea i både längd och 60m.

Bästa friidrottsminne?
Oj, det finns väldigt mycket att välja på! Men något som slår högt var att spurta om tyskan och vinna avslutande 800m inför fullsatt läktare på ungdoms-VM i somras och sedan få reda på att jag kom femma! Kommer ALDRIG glömma den känslan!

Bästa FIG-minne?
Skol-SM i Växjö 2011! Vilken stämning!

Din sämsta insats i en tävling?
Den har nog inte kommit...än.

Värsta tävlingsförhållandena?
Gassande sol som aldrig går i moln och motvind på det.

Musikfavoriter?
Lite av varje.

Vilket är ditt favorit tv-program?
Hinner inte med så mycket TV-tittande, men Robinson är helt okej!

Vilket kom först? Hönan eller ägget?
Jag satsar en tia på ägget!

Vad gör du om tio år?
Då har jag varit med om en massa skoj! Jag hoppas att jag tränar på för fullt och reser runt och tävlar på galor och mästerskap. Det hade varit toppen! Men det återstår att se...