Emilia Hammarström

Född: 31 juli 1996
Hemort: Forsheda
Klubb: Wärnamo SK
Grenar: Längd & Tresteg

Hemortstränare
Erica Johansson , Peter Hornebrant
FIG-tränare:
Ingela Nilsson

Studerar:
Ekonomi på Katedral

Info om dig Jag är en glad tjej från Forsheda! Forsheda ligger utanför Värnamo, som ligger mitt i ingenstans… Jag älskar att träna och ÄLSKAR att tävla. Jag spelar även piano, sjunger i duschen och gillar att baka! Började med friidrott när jag var sju. Så det har ju blivit några pass med åren!

Meriter två SM guld Ett sm silver och två sm brons. Två skol sm guld och två skol sm brons. Brons på finnkampen mot 95:orna.

Hur kom det sig att du sökte FIG Växjö? I värnamo skulle jag aldrig haft möjligheten att träna och kombinera plugget på samma gång, eftersom att jag måste åka ett x antal mil och vi har ingen inomhusarena i Värnamo. Sen ville man ju ha alla duktiga tränare!

Bästa FIG Minne? Skol-SM, helt klart! Har ju inte gått så länge än så det hinner nog bli flera!

Värsta tävlingsförhållanden? Oj det finns många sådana! Men det ska helst inte vara kallt, regnigt eller mycket vindar.

Favorit tävlingsarena? Svårt val mellan Ullevi och Stockholms stadion. Gillar båda på olika sätt.

Vad är din favorit tv program? Det är väl nu man ska säga att man inte tittar så mycket på tv (hehe).. Nej men desperate housewives måste det nog bil!

Musikfavoriter? Gillar det mesta, ibland kan jag älska att lyssna på lugn musik och ibland vill man svänga till det lite!

Vad gör du om 10 år? Om 10 år är jag förhoppningsvis en jättebra friidrottare som har fått vara med om mycket roliga saker! Skulle inte sitta fel med en stuga i Thailand heller…