Linus Nilssen

Född: 2 augusti 2000
Hemort: Skövde
Klubb: IF Hagen
Grenar: Medel och långdistans
Hemortstränare: Lars Olsson
FIG-tränare: David Stridfeldt
Studerar:
Vård och omsorg på teknikum
Info om dig:
Jag heter Linus Nilssen och kommer från ett litet samhälle utanför Skövde som heter Skultorp. Där har jag bott hela mitt liv utom ett år som jag tillbringade i Norge. Jag har varit aktiv hela mitt liv och hållt på med alla möjliga sporter så som fotboll, skytte, simning, slalom osv. När det var dags för löpningen januari 2015 kände jag direkt att det var dehär jag ville hålla på med. Jag hade en känsla redan från innan att medel- och långdistans skulle bli min grej.
Hur kom det sig att du sökte FIG Växjö: Jag sökte till Växjö för att jag ville ha bättre träningsmöjligheter som leder till större chanser för att lyckas bra inom löpningen då jag för det mesta har tränat själv tidigare.
Bästa FIG Minne: Med tanke på att vi inte har gått mer än någon månad så har jag inget speciellt minne mer än den fantastiska kännslan jag fick när jag blev antagen till FIG:et.
Värsta tävlingsförhållanden: Egentligen spelar det inte så stor roll, det är lika för alla men måste jag välja så är det nog minusgrader, torr luft och kraftig blåst.
Favorit tävlingsarena? Inne: Friidrottens hus i Göteborg. Ute: Södermalms IP i Skövde.
Vad är ditt favorit tv program? Jag titta faktiskt aldrig på tv längre.
Musikfavoriter? Jag har ganska många “favoriter” men de jag tycker om mest är nog Brennan Heart, Atmozfears, Headhunterz, Patrick Jörgensen ,Wildstylez, Wasted penguinz och Eminem.
Vad gör du om 10 år? Förhoppningsvis är jag på toppen av min löparkarriär eller löptränare.